TOP termékek

Házhozszállítás

A BAVARIA és Maxfire termékek tűzvédelmi áruháza. Porral oltó, habbal oltó, gázzal oltók, tömlők, szerelvények és tűzvédelmi termékek.

Telefonos Ügyfélszolgálat: 06 (30) 8 35 37 36 | E-mail: info@tuzoltokeszulek.com

Tűzoltó készülékek típusai

A tűzoltó készülékek különböző típusúak lehetnek, leggyakrabban az oltóanyagok szerint csoportosítjuk őket., Mindegyikük rendelkezik a szabvány szerinti besorolással, amiből megtudjuk, hogy milyen típusú tüzeket tudunk eloltani velük. A hordozható tűzoltó készülékekre az EN3 szabvány érvényes jelenleg.

 VÍZZEL OLTÓ   HABBAL OLTÓ 

A vízzel oltók szilárd anyagok tüzeinél alkalmazhatóak. Amennyiben csak szilárd anyagunk van, célszerű ezt választani. Ma már nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek és adalékot tartalmaznak mellyel nagyobb teljesít,ényt tudnak elérni.

Ma már vannak olyan készülékek, melyeket 1000 V villamos feszültségig lehet használni.

A habbal oltó szilárd, folyékony és cseppfolyós szilárd anyagok tüzeinél használható. Gumi, műanyagok esetén ez a leghatékonyabb oltóanyag.

Villamos feszültség alatt 1000 V-ig használhatóak azok, melyeket beviszgálták.

HASZNÁLHATÓSÁG HASZNÁLHATÓSÁG

Vízzel oltó kínálatunkhoz kattintson ide.

Habbal oltó kínálatunkhoz kattintson ide.

 ABC PORRAL OLTÓ   SZÉN-DIOXIDDAL OLTÓ (CO2) 

A hazai piacon ezek a legnépszerűbb készülékek, mivel nagyon kedvező áron elérhetőek. Sajnos sok esetben nagy károkozással jár a használatuk, valamint veszélyhelyzetet is előidézhetnek.

Villamos feszültség alatt alkalmazhatóak, azonban csak 1000 V-ig javasolt a gyártók szerint, a hazai piac feliratozása ellenére.

Az egyik legtisztább oltóanyag, azonban fokozott óvatossággal kell zárt térben használni. Folyadék és gáztüzek esetén alkalmazható.

Villamos feszültség alatti oltásnál az egyik legjobb választás, akár 30 kV-nál is használható.

HASZNÁLHATÓSÁG HASZNÁLHATÓSÁG

Porral oltó kínálatunkhoz kattintson ide.

Gázzal oltó kínálatunkhoz kattintson ide.

VEGYI HABOK (ABF) FÉM TÜZES OLTÓK

Az egyik legjobb és legjobban előtérbe kerülő oltóanyag. Rendkívül sokoldalú, szilárd, folyadék, cseppfolyós szilérd és olaj zsír tüzek esetén is használható. Fagyálló kivitelűek.

Villamos feszültség alatt alkalmazhatóak, hiszen vizet nem tartalmaznak. 

A fém tüzek esetén rendkívül magas hőmérséklettel kell számolni. Tilos vizet használni, ezzel nagyobb tüzet idézünk elő.

Villamos feszültség alatt 1000 V-ig használhatóak azok, melyeket beviszgálták.

Habbal oltó kínálatunkhoz kattintson ide.

Fém tüzes kínálatunkhoz kattintson ide.

Amennyiben akkumulátorok, Li-ION, LiPO cellák oltására vagy szállítására keres megoldás, a kínálatot ide kattintva megtekintheti.